Σύνδεση

Απλή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

Πολλοί από εσάς μπορεί αν έχετε αντιμετωπίσει το δίλημμα! Να πάρω ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ή απλή; Σίγουρα υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους!! Βασική προϋπόθεση όμως είναι , η καθημερινή τους  χρήση!

Σύμφωνα με έρευνες, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν καλύτερο αποτέλεσμα! Ο τρόπος βουρτσίσματος με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι πολύ πιο απλός από ότι με μια απλή. Πολλές φορές ο τρόπος βουρτσίσματος  μια απλή οδοντόβουρτσα δεν είναι κατανοητός από όλους ενώ η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μας βοηθά από μόνη της να πετύχουμε ένα σωστό καθαρισμό. Η χρήση της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας ενδείκνυται και σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα.

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν μικρή κεφαλή, κάτι που τους επιτρέπει να  φτάνουν σε δυσπρόσιτα σημεία όπως είναι τα πίσω δόντια  και έτσι το βούρτσισμα γίνεται πολύ πιο εύκολο από ότι με μια απλή. Για αυτόν τον λόγο η χρήση τους είναι ιδανική σε άτομα που έχουν έντονο το αίσθημα του εμετού, καθώς και σε άτομα με σιδεράκια, εμφυτεύματα, προσθετικές εργασίες .

Πολλές φορές, κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος με μια απλή οδοντόβουρτσα, ασκούμε πίεση πάνω στα δόντια μας και έτσι προκαλούμε φθορές στην αδαμαντίνη! Αυτό με τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες δεν μπορούμε να το κάνουμε και αυτό γιατί τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφορούν έχουν αισθητήρα δύναμης και έτσι μόλις ασκήσουμε παραπάνω δύναμη από την επιτρεπτή, μας ενημερώνει.

Στο οικονομικό κομμάτι η απλή οδοντόβουρτσα υπερτερεί , αλλά μπορούμε να προμηθευτούμε και μια οικονομική ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που μας προσφέρει επίσης ένα καλό αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση ταξιδιού, η μεταφορά της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας δεν αποτελεί μειονέκτημα, αφού με μια καλή φόρτιση η μπαταρία της μπορεί να αντέξει έως και 7 ημέρες. Το μόνο που πρέπει αν θυμηθούμε είναι να πάρουμε μαζί μας τις απαραίτητες κεφαλές για όλα τα άτομα, τις οποίες μπορούμε να αποθηκεύσουμε στην θήκη ταξιδίου.

Η βασική τους διαφορά είναι ο τρόπος βουρτσίσματος και σε αυτόν θα πρέπει να δώσουμε και την μεγαλύτερη βαρύτητα.

Με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα το βούρτσισμα μας είναι πολύ εύκολο. Τοποθετούμε την  κεφαλή της οδοντόβουρτσας πάνω στα δόντια μας  με 45 μοίρες κλήση έχοντας φορά προς τα ούλα μας και το μόνο που κάνουμε είναι να την ενεργοποιήσουμε και να την μετακινούμε από δόντι σε δόντι έως ότου βουρτσίσουμε όλα μας τα δόντια στις εσωτερικές και στις εξωτερικές πλευρές τους.

Παρόλο που η αποτελεσματικότητα της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είναι μεγάλη δεν ξεχνάμε την χρήση οδοντικού νήματος τουλάχιστον μια φορά την ημέρα έτσι ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή. 

Διάβαστε επίσης

Συμπτώματα Ασθενειών:

ενημερωθείτε για τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών Περισσότερα