Σύνδεση

10+1 λόγοι έλλειψης χαμόγελου και τρόποι αντιμετώπισης τους!

Ένα ωραίο χαμόγελο διαθέτει αναμφισβήτητη δύναμη και γοητεία. Είναι ο πιο άμεσος τρόπος που μας συνδέει με τους ανθρώπους. Η αξία ενός ωραίου χαμόγελου μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς τονώνει την αυτοπεποίθηση μας, βελτιώνει την ψυχολογία μας και το πως αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται καθημερινά.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες ατέλειες που μπορεί να προϋπάρχουν ή να προκληθούν κατά την διάρκεια της ζωής μας. Στις σημερινές συνθήκες ζωής, το να χάσουμε το χαμόγελο μας είναι πολύ εύκολο!

Ο άνθρωπος που δεν χαμογελάει πάσχει ψυχικά, αλλά και σωματικά. Είναι μια έκφραση θλίψης, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην κατάθλιψη.

Μια από τις αιτίες τις έλλειψης χαμόγελου μπορεί αν είναι δόντια με θεραπευτικά και αισθητικά προβλήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άσχημα να χαμογελάσουν για τους εξής λόγους:

·         Δόντια σκουρόχρωμα και με δυσχρωμίες.

·         Δόντια με κηλίδες.

·         Δόντια μικρά.

·         Σπασμένα, φθαρμένα με κατάγματα δόντια.

·         Απώλειες δοντιών.

·         Ούλα που έχουν υποχωρήσει.

·         Ούλα που ματώνουν και με φλεγμονές.

·         Ούλα που φαίνονται πολύ έντονα στο χαμόγελο (ουλικό χαμόγελο)

·         Δόντια παιδικά που δεν έχουν αντικατασταθεί.

·         Δόντια αραιά.

·         Προγναθισμοί άνω και κάτω γνάθου.

Πως μπορούμε να αποκτήσουμε ωραίο χαμόγελο; Το χαμόγελο μας είναι δείκτης διάθεσης και ομορφιάς για όλο το πρόσωπο και αν ακόμη η φύση δεν μας προίκισε με την τέλεια οδοντοστοιχία, η Αισθητική Οδοντιατρική μπορεί να μας χαρίσει εύκολα και γρήγορα ένα τέλειο χαμόγελο με τους εξής τρόπους:

·         Θεραπεία σε ούλα με φλεγμονή και αποκατάσταση τις ουλίτιδας και τις περιοδοντίτιδας με τον 6μηνο καθαρισμό μας.

·         Σε ούλα που έχουν υποχωρήσει αποκατάσταση του αισθητικού και λειτουργικού προβλήματος με μόσχευμα.

·         Δόντια που μικρά, παιδικά που δεν έχουν αντικατασταθεί, σπασμένα και φθαρμένα δόντια μπορούν να αποκατασταθούν είτε με όψεις ρητίνης είτε με όψεις πορσελάνης σε ένα μόνο ραντεβού.

·         Δόντια αραιά, στραβά, μπορούν να αποκατασταθούν με ορθοδοντική θεραπεία, με όψεις πορσελάνης ή με όψεις ρητίνης.

·         Δόντια με τερηδόνα θα πρέπει πρώτα να θεραπευτούν με σφραγίσματα ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να αλλάξουμε και τα χρώμα των δοντιών.

·         Δόντια σκουρόχρωμα, με δυσχρωμία  και με κηλίδες μπορούμε να τα κάνουμε ολόλευκα με την μέθοδο της λεύκανσης και με όψεις ρητίνης ή όψεις πορσελάνης.

·         Σε προβλήματα προγναθισμού η ορθοδοντική θεραπεία είναι η καλύτερη λύση.

Όλες οι παραπάνω λύσεις έχουν αποτέλεσμα με μια προϋπόθεση τον εξάμηνο έλεγχο και καθαρισμό των δοντιών στον οδοντίατρο, το καθημερινό βούρτσισμα και η χρήση νήματος.

Πλέον η αισθητική οδοντιατρική μας παρέχει μια μεγάλη γκάμα θεραπειών που μας παρέχουν την δυνατότητα αν αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα και την αισθητική των δοντιών μας μέσα σε ένα μόλις ραντεβού.

Το να ξανά βρούμε το χαμόγελο μας είναι προϋπόθεση καλύτερης ζωής , σεβασμός και αγάπη για τον εαυτό μας. Άλλωστε η καλύτερη ψυχοθεραπεία των ημερών που διανύουμε είναι το χαμόγελο μας!!

Διάβαστε επίσης

Συμπτώματα Ασθενειών:

ενημερωθείτε για τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών Περισσότερα