Σύνδεση

  • Ειδικότητα :
  • Ψυχολόγος

  • Περιοχή :
  • Ανατολική Θεσσαλονίκη

Κλείσε ραντεβού
   
Τηλεφωνικά

Όλγα  Μακρή

Ψυχολόγος

Κ.Καραμανλή 37 με Κατσιμίδη, Παπάφη

Γεννήθηκα στη Λάρισα και μεγάλωσα στην όμορφη πόλη του Βόλου.

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης από όπου αποφοίτησα το 1999 με «Άριστα».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών υπήρξα ενεργό μέλος ερευνητικών προγραμμάτων.

Το 2000- 2001 παρακολούθησα Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγγλία, με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Master of Science in Counselling Studies - MSc).  Στα πλαίσια των Μεταπτυχιακών Σπουδών εκπαιδεύτηκα στο Πελατοκεντρικό Μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Ατόμου/Ομάδας γίνεται προσπάθεια για ενδυνάμωση, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του Ατόμου, Ζευγαριού, Οικογένειας.

 

Στα ενδιαφέροντά μου εντάσσονται τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οι Μετανάστες και οι Έλληνες της διασποράς, με ανακοινώσεις και έρευνες τα πορίσματα των οποίων έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.

 

Απασχολήθηκα ως Ψυχολόγος στον Ιδιωτικό Τομέα, σε δομές όπου φιλοξενούνταν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Ψυχικά Ασθενείς (2001- 2006). Παράλληλα ανέπτυξα και δράσεις ως Επιστημονική Συνεργάτης και Εισηγήτρια σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σεμιναρίων με θεματικές ενότητες Πρόληψης και Αγωγής Υγείας (2002- 2003: Πανελλήνιος Κοινωνικός Φορέας Πρόληψης Αγωγής Υγείας- Δρ. Ασκητής Θάνος).

 

Από το 2007 έως το 2012 εργάστηκα σε χώρους Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με σκοπό τη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη παιδιών- εφήβων κυρίως με μαθησιακές δυσκολίες (Κέντρα Διάγνωσης και Αξιολόγησης - ΚΕΔΔΥ και σε αντίστοιχες Σχολικές Μονάδες- ΣΜΕΑΕ).

 

Από το 2012 έως και σήμερα ιδιωτεύω στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Σε μια προσπάθεια προώθησης της Συμβουλευτικής στο χώρο της Γενικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, έχω παρακολουθήσει Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Συντονιστών Σχολών Γονέων και, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, οργανώνω Βιωματικά Προγράμματα Πρόληψης – «Σχολή Γονέων» - και διαλέξεις για την ενίσχυση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Γονεϊκού Ρόλου.

 

Έχω αναπτύξει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα, με επιμέλειες και εκδόσεις βιβλίων και δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά.

 

Παρακολουθώ τις εξελίξεις του κλάδου της Ψυχολογίας, επιμορφώνομαι και μοιράζομαι τη γνώση μέσα από πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και προγραμμάτων στην Ειδική Αγωγή και Συμβουλευτική.

·         Για το Άτομο (Ατομική Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία): Το Άτομο εξερευνά σκέψεις, συναισθήματα και σταδιακά οδηγείται σε μία καθαρότερη κατανόηση του εαυτού του, αξιοποιώντας τις δυνατότητές του ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τη ζωή του, να παίρνει κατάλληλες αποφάσεις και να αναπτύσσει την ικανότητα για επίλυση του κάθε ζητήματος/δυσλειτουργίας στηριζόμενος και στις δικές του δυνάμεις. 

·         Για το Παιδί (Διερεύνηση μαθησιακής εικόνας/ δυσκολιών συμπεριφοράς): Το Παιδί αξιολογείται μέσα από σταθμισμένα τεστ και ατομικά ερωτηματολόγια με σκοπό της διερεύνηση της ψυχοσυναισθηματικής και μαθησιακής του κατάστασης.

·         Για τον Έφηβο: Ο Έφηβος, μέσω ατομικών ερωτηματολογίων, καλείται να διερευνήσει στοιχεία που συνθέτουν τη δική του καθημερινότητα και την επικοινωνία του με συνομήλικα άτομα αλλά και με ενήλικες. Κατανοεί τα χαρακτηριστικά της εφηβείας και ενδυναμώνεται ώστε ο ίδιος και το περιβάλλον του τα νέα δεδομένα- εξέλιξης, συμπεριφοράς και συναισθημάτων- της εφηβικής ηλικίας.

·         Για το Ζευγάρι (Συμβουλευτική Ζευγαριού):  Το Ζευγάρι συζητά για θέματα πρακτικά συμβίωσης, προσωπικά και ψυχοσυναισθηματικά ώστε να διερευνηθεί το ατομικό στυλ, το προφίλ συμπεριφοράς και συναισθηματικής έκφρασης. Σκοπός της συνεργασίας είναι να προβληματιστεί το Ζευγάρι, και σταδιακά να προετοιμαστεί για τη βελτίωση πτυχών της σχέσης. 

·         Για το Γονέα (Συμβουλευτική Οικογένειας):  Το οικοσύστημα της Οικογένειας και οι δυναμικές που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη της, μέσα από την άσκηση του Γονεϊκού Ρόλου, μελετώνται και προτείνονται εναλλακτικοί χειρισμοί με σκοπό την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και συνύπαρξη.

·         Βιωματικά Προγράμματα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας και Στήριξης της Οικογένειας: Τα προγράμματα αυτά- «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ»- απευθύνονται σε Ομάδες Γονέων, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους και προσφέρουν:

-  Ενημέρωση του Γονέα σε σχέση με μεθόδους αποτελεσματικής επικοινωνίας. 

-  Προβληματισμοί και βελτίωση των οικογενειακών δεσμών.

-  Συνειδητοποίηση ότι για κάθε θέμα υπάρχουν πολλές λύσεις αρκεί ο Γονέας να τις αναζητήσει και να επιλέξει αυτή που ταιριάζει πιο πολύ σε αυτόν.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή ενημερωθείτε κατ’ ιδίαν για τα προγράμματά μας και εξασφαλίστε έγκαιρα συμμετοχή!  

Συνεργαζόμενα ταμεία :

  • ΙΔΙΩΤΙΚΑ Ραντεβού

Το Ιατρείο στον Χάρτη

Συμπτώματα Ασθενειών:

ενημερωθείτε για τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών Περισσότερα