Σύνδεση

  • Ειδικότητα :
  • Καρδιολόγος

  • Περιοχή :
  • Κεντρική Θεσσαλονίκη

Κλείσε ραντεβού
Διαδικτυακά Τηλεφωνικά

Φώτιος  Οικονόμου

Καρδιολόγος

Επεμβατικός Καρδιολόγος

Αριστοτέλους 4

Ο Φώτιος Οικονόμου του Ιωάννη και της Βασιλικής, γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών και το 1995 εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Έξι χρόνια αργότερα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και ορκίστηκε Ανθυπίατρος.

Το 2001 μετατέθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών σαν εκπαιδευόμενος οπού συμμετείχε στο πρόγραμμα εφημεριών στα Επείγοντα.

Ένα χρόνο αργότερα υπηρέτησε ως Ιατρός Μονάδας στο 289ΤΠ στη Σαμοθράκη και στη συνέχεια ως Διευθυντής ΣΤ.ΕΠ στο 563 ΤΠ στη Νιγρίτα ΣερρώνΣτη συνέχεια εργάστηκε ως Ειδικευόμενος Παθολογίας στην Παθολογική Κλινική του 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης για 2 χρόνια και το 2007 άρχισε την ειδίκευση του στην Καρδιολογία στην Α’ Καρδιολογική Κλινική του Α.Π.Θ στο Γ.Π.Ν. ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκε στην επεμβατική Καρδιολογία στο Istituto Scientifico San Raffaele -Universita Vita Salute και στο EMO Centro Cuore Columbus στο Μιλάνο της Ιταλίας πλάι στον γνωστό καθηγητή Antonio Colombo.

 

Από τον Φεβρουάριο του 2011 εργάζεται ως επιμελητής στην Καρδιολογική Κλινική του 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.

Από το 2008 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ενώ κατά την θητεία του στο αιμοδυναμικό εργαστήριο τόσο του 424ΓΣΝΕ όσο και των ιδιωτικών κλινικών της Euromedica Κυανούς Σταυρός και Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης ενασχολείται με όλο το φάσμα της επεμβατικής Καρδιολογίας, όπως την διενέργεια καθετηριασμών, στεφανιογραφιών και  αγγειοπλαστικών τόσο εκλεκτικών όσο και πρωτογενών στην οξεία αντιμετώπιση του εμφράγματος.

Είναι τέλος μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρίας επεμβατικής καρδιολογίας (FEAPCI) με σχεδόν κάθε χρόνο παρουσία του με προφορικές ανακοινώσεις στο Ευρωπαϊκό συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας (EuroPCR) τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε άλλα συνέδρια επεμβατικής καρδιολογίας.

·         Κλινικός καρδιολογικός έλεγχος + ΗΚΓ

·         Υπερηχογράφημα - triplex καρδιάς

·         Δοκιμασία κοπώσεως

·         24ωρη καταγραφή (holter) ρυθμού

·         24ωρη καταγραφή (holter) πίεσης

Διενέργεια στεφανιογραφίας - αγγειοπλαστικής στεφανιαίων.

Συνεργαζόμενα ταμεία :

  • Υ.Ε.Θ.Α.
  • ΙΔΙΩΤΙΚΑ Ραντεβού
  • ΕΟΠΥΥ Συνταγογράφηση

Το Ιατρείο στον Χάρτη

Συμπτώματα Ασθενειών:

ενημερωθείτε για τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών Περισσότερα