Σύνδεση

 • Ειδικότητα :
 • Οφθαλμίατρος

 • Περιοχή :
 • Κεντρική Θεσσαλονίκη

Κλείσε ραντεβού
Διαδικτυακά Τηλεφωνικά

Μάρκος  Τροχόπουλος

Οφθαλμίατρος

Κ. Καραμανλή 137, Περιοχή Μαρτίου
Βασ. Ηρακλείου 26

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου στο Γ.Ν. Γουμένισσας του νομού Κιλκίς (στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου1996-98) και στο Π.Ι. Φανού Κιλκίς (1998-1999).
 
Ειδίκευση στην Οφθαλμολογία (2 χρόνια-1999 εως 2001-στο Γ.Ν. Κατερίνης και 2 χρόνια -2004 έως 2006- στο Γ. Π. Ν. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης).
 
Συμμετοχή στην επίσημη μετάφραση της 10ης Αναθεωρημένης Έκδοσης της “ Διεθνούς Ταξινόμησης Νόσων και Αιτιών Θανάτου”(I.C.D. 10) της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
 
Επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Η χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή- Εφαρμογές και χρήση του Internet»
 
Συμμετοχή στα Πανελλήνια Συνέδρια Οφθαλμολογίας.
 
Μέλος της ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgery - Ευρωπαικής ένωσης χειρουργικής καταρράκτη και διαθλαστικής χειρουργικής).
 
Κάτοχος του διπλώματος Τοπογραφία και Wavefront που πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Οφθαλμιατρείο στη Θεσσαλονίκη.
 
Κάτοχος του διπλώματος Fellowship in Lasik and Epi-lasik,που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης(ΒΕΜΜΟ) τον Ιανουάριο του 2007. 
 
Εξειδικευθείς στη θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου με τη χρήση βουτυλικής αλλαντοτοξίνης (botox), στο Λονδίνο της Αγγλίας.
 
Συνεργασία στα πλαίσια της κλινικής μελέτης με την φαρμακευτική εταιρεία AMGEN -με θέμα τη δημιουργία ή την επιδείνωση του καταρράκτη, σε άτομα που λαμβάνουν αντινεοπλασματική αγωγή για κακοήθεια του προστάτη- με την Ογκολογική μονάδα  που εδράζεται στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης. 
 

H παρακολούθηση της υγείας των οφθαλμών του ασθενούς στο ιατρείο μου, περιλαμβάνει τη διενέργεια των παρακάτω εξετάσεων:  
Διαθλαστικό έλεγχο (μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας)
Μέτρηση ενδοφθάλμιας πιέσεως για παρακολούθηση γλαυκώματος.
Βυθοσκόπηση για έλεγχο παθήσεων του αμφιβληστροειδούς (ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδος, εκτίμηση διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, αποφράξεις φλεβών) και σε συνεργασία με εξειδικευμένα κέντρα διενέργεια φλουροαγγειογραφίας και OCT.
Βιομικροσκόπηση προσθίων μορίων για έλεγχο καταρράκτη και άλλων παθήσεων της προσθίας επιφάνειας του οφθαλμού. 
Φωτογράφηση προσθίων μορίων (σπίλοι επιπεφυκότα και άλλων μορφωμάτων των οφθαλμών, έλεγχος καταρράκτη) και οπτικού νεύρου.
Διενέργεια οπτικού πεδίου για διάγνωση και παρακολούθηση γλαυκώματος και νευρολογικών παθήσεων.
Τοπογραφία κερατοειδούς για προεγχειρητικό έλεγχο διαθλαστικών επεμβάσεων, διάγνωση και παρακολούθηση κερατόκωνου.
Εφαρμογή φακών επαφής.
Παχυμετρία κερατοειδούς (προεγχειρητικός διαθλαστικός έλεγχος, γλαύκωμα, κερατόκωνος). 
 
Χειρουργικές πράξεις
Διαθλαστική χειρουργική (διόρθωση με laser μυωπίας-υπερμετρωπίας-αστιγματισμού), με τις μεθόδους PRK και LASIK με femtosecond laser.
Καταρράκτης (με τη μέθοδο της φακοθρυψίας), ένθεση τορικών-για άτομα με υψηλό αστιγματισμό- και πολυεστιακών  ενδοφακών. Επιπρόσθετα διενέργεια αφαίρεσης κρυσταλλοειδούς φακού για υψηλές διαθλαστικές εκτροπές (υψηλή μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό, που δε θεραπεύονται με άλλη χειρουργική πράξη).
Διασύνδεση κολλαγόνου (cross linking) για κερατόκωνο.
Σε συνεργασία με εξειδικευμένη ομάδα ιατρών διενεργούνται χειρουργεία αμφιβληστροειδούς (βιτρεκτομές για διαβητική αμφ/πάθεια και ενδουαλοειδικές αιμορραγίες, αποκολλήσεις αμφ/δούς, οπές ωχράς κηλίδος, επιαμφ/κές μεμβράνες) και γλαυκώματος (τραμπεκουλεκτομές , ένθεση βαλβίδος).
Διενέργεια yag laser για δευτερογενή καταρράκτη και argon laser για διαβητική αμφ/πάθεια και αποφράξεις φλεβών.
Ενδουαλοειδικές εγχύσεις αντιαγγειογενετικών παραγόντων (lucentis και eylea) για υγρού τύπου ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδος , αποφράξεις φλεβών και διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδος.
Διάνοιξη και καθαρισμός χαλαζίου βλεφάρων και πτερυγίου επιπεφυκότα.
Αισθητική χειρουργική (βλεφαρόπτωση και βλεφαροχάλαση  οποιασδήποτε αιτιολογίας-ηλικιακής, νευρολογικής ή τραυματικής αιτιολογίας- αφαίρεση ογκιδίων βλεφάρων, εντρόπιο και εκτρόπιο).
 
Στο ιατρείο πραγματοποιούνται εφαρμογές botox:
Αισθητικού botox  για την περιοφθάλμια περιοχή.
Θεραπεία βλεφαροσπάσμου και ημικρανίας  με botox.
 
Συνταγογράφηση Γυαλιών
 
Ο Κος Τροχόπουλος δέχεται στο ιατρείο του στην Κωνσταντίνου Καραμανλή 137, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Δευτέρα και Παρασκευή 17:00 έως 21:00, Τρίτη και Τετάρτη 09:00 έως 13:00 και στο ιατρείο του στην Βασιλέως Ηρακλείου 26 ως εξής: Δευτέρα και Παρασκευή 09:00 έως 13:00, Τρίτη και Τετάρτη 17:00 έως 21:00 και Πέμπτη 09:00 έως 17:00

Συνεργαζόμενα ταμεία :

 • Medi System
 • Συνταγογράφηση Γυαλιών
 • ΙΔΙΩΤΙΚΑ Ραντεβού
 • STIRIXIS YGEIA
 • Ι.Ο.Π.Υ.Υ.
 • Διεύθυνση Μεταφορών Θεσσαλονίκης
 • Βιοιατρική

Το Ιατρείο στον Χάρτη

Συμπτώματα Ασθενειών:

ενημερωθείτε για τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών Περισσότερα