Σύνδεση

  • Ειδικότητα :
  • Οφθαλμίατρος

  • Περιοχή :
  • Κεντρική Θεσσαλονίκη

Κλείσε ραντεβού
   
Τηλεφωνικά

Ειρήνη  Γεωργιάδου MD, PdD

Οφθαλμίατρος

Εγνατία 77

Η Γεωργιάδου Ειρήνη είναι χειρούργος οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ – Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής  Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε την ειδικότητα  οφθαλμολογίας στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Το ιατρείο της οφθαλμιάτρου βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οδός Εγνατία 77 στον 6ο όροφο. (στάση  Αγ.Σοφία).
 
ΣΠΟΥΔΕΣ – ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ
 
ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
 
Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Α.Π.Θ. (Ιούλιο 2004 – Βαθμός Λίαν Καλώς Οκτώ)
Ειδικευόμενη ιατρός στην Οφθαλμολογική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ (12-7-2007 – 12-7-2011)
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
 
Επιστημονικός Συνεργάτης της Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ για 5 έτη
Επιστημονικός Συνεργάτης της Οφθαλμολογικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ για 2 έτη
 
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ
 
Απόκτηση διδακτορικού διπλώματος με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ στις 31/5/2010 και αναγορεύτηκε ως διδάκτορας της ιατρικής σχολής στις 14/6/2010
 
ΠΤΥΧΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
 
AΓΓΛΙΚΑ: Lower, Certifacate of English Proficiency, Certificate of attending Bilingual Program
 
 
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
 
Η γιατρός παρουσιάζει πλούσια εκπαιδευτική και επιστημονική δραστηριότητα, με δημοσιεύσεις και εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και ανακοινώσεις - παρουσιάσεις σε ελληνικά και ξένα Συνέδρια.
 
Έχει τιμηθεί δύο φορές με βραβεία για προφορικές ανακοινώσεις της σε Συνέδρια.
 
Επίσης βραβεύθηκε για ερευνητική εργασία της στο 29ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο.
 
Συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, και είναι μέλος σε ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες.

Η Γεωργιάδου Ειρήνη είναι χειρούργος οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ – Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής  Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε την ειδικότητα  οφθαλμολογίας στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Το ιατρείο της οφθαλμιάτρου βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οδός Εγνατία 77 στον 6ο όροφο. (στάση  Αγ.Σοφία).
 
 
Στο ιατρείο περιλαμβάνεται ο εξής εξοπλισμός :
Οπτικά Πεδία
Τομογραφία ωχράς κηλίδας (ΟCT)
Τομογραφία οπτικού νεύρου
Τοπογραφία κερατοειδούς
Υπέρηχος
Παχυμετρία κερατοειδούς
Ενδοθηλιομέτρηση
Φωτογράφηση κερατοειδούς
 
 
 
Διάγνωση – Αντιμετώπιση - Θεραπεία
 
Γλαύκωμα
 
Στο ιατρείο της οφθαλμιάτρου πραγματοποιείται μελέτη και αντιμετώπιση γλαυκώματος . Η παρακολούθηση του γλαυκώματος  γίνεται με οπτικά πεδία, τομογραφία οπτικού  νεύρου(OCT), παχυμετρία κερατοειδούς και  24ωρη μέτρηση της πίεσης του οφθαλμού.
 
Ωχρά κηλίδα
 
Η οφθαλμίατρος πραγματοποιεί διαγνώσεις και θεραπείες παθήσεων της  ωχράς κηλίδας και του αμφιβληστροειδούς, με τομογραφία ωχράς κηλίδας (ΟCT)  και υπέρηχο όταν χρειάζεται.
 
Διαβητικοί ασθενείς
 
Επίσης γίνεται έλεγχος και παρακολούθηση διαβητικών ασθενών για διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, οίδημα ωχράς κηλίδας και συστήνεται θεραπεία με ενέσεις , LASER ή  χειρουργική, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενή.
 
Καταρράκτης
 
Γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος για καταρράκτη με ανώδυνες και νεότερες μεθόδους, χωρίς ενέσεις. Πραγματοποιείται επίσης μετεγχειρητική παρακολούθηση καταρράκτη.
 
Κερατοειδής
 
Στο ιατρείο της οφθαλμιάτρου γίνεται διάγνωση και  αντιμετώπιση των παθήσεων του κερατοειδούς με φαρμακευτική αγωγή , χειρουργική  ή θεραπεία κερατόκωνου με  Cross Linking.
 
Διαθλαστικές Ανωμαλίες
 
Η οφθαλμίατρος πραγματοποιεί διάγνωση διόρθωσης διαθλαστικών ανωμαλιών, όπως μυωπία, υπερμετρωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμό  με φακούς επαφής ή LASER ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.
 
Παθήσεις Βλεφάρων
 
Αναλαμβάνει ακόμη διόρθωση παθήσεων βλεφάρων όπως όγκους βλεφάρων, εκτρόπιο,  εντρόπιο, βλεφαρόπτωση για λειτουργικούς ή αισθητικούς λόγους.
 
Παθήσεις Οφθαλμών – Παιδοφθαλμολογικός Έλεγχος
 
Στο ιατρείο αντιμετωπίζονται παθήσεις όπως η ξηροφθαλμία, επιπεφυκίτιδα, έρπητας  κ.α. Πραγματοποιείται επίσης πλήρης παιδοφθαλμολογικός έλεγχος.
 
 
Οφθαλμολογικές Εξετάσεις
 
Εξετάσεις που διενεργούνται
 
Βασική οφθαλμολογική εξέταση
Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος(γυαλιά οράσεως), έλεγχος χρωματικής αντίληψης, τονομέτρηση, βιομικροσκόπηση, βυθοσκόπηση, κερατομετρία, βασικός ορθοπτικός έλεγχος.
 
Διαθλαστική μελέτη
Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλασιμετρία, διαθλαστικός έλεγχος με και χωρίς κυκλοπληγία (μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας), κερατομετρία, Orbscan II, παχυμετρία κερατοειδούς, βιομετρία.
 
Μελέτη γλαυκώματος
Μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως (τονομέτρηση), παχυμετρία κερατοειδούς, βυθοσκόπηση, οπτικά πεδία, laser τομογραφία και τοπογραφία κεφαλής οπτικού νεύρου με OCT, καμπύλη πιέσεως.
 
Οπτικά πεδία
Έλεγχος της κατάστασης των οπτικών νεύρων με την καταγραφή του εύρους του οπτικού πεδίου του κάθε οφθαλμού, για τη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος και ορισμένων νευρολογικών παθήσεων.
 
Μελέτη καταρράκτη
Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος, μυδρίαση, βιομικροσκόπηση, κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς, βιομετρία.
 
Βυθοσκόπηση
Έλεγχος βυθού με άμεσο και έμμεσο οφθαλμοσκόπιο και τρικατοπτρική ύαλο του GOLDMANN.
 
Βιομετρία
Απαραίτητη προεγχειρητική εξέταση στον καταρράκτη για τον προσδιορισμό των βαθμών του ενδοφακού.
 
Ορθοπτική μελέτη
Έλεγχος του στραβισμού και της διπλωπίας.
 
Φωτογράφηση
Προσθίου ημιμορίου-βυθού.
 
Φλουοροαγγειογραφία
Ειδική εξέταση για τη διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων του βυθού του οφθαλμού. Με ειδική κάμερα λαμβάνονται φωτογραφίες του βυθού, αφού προηγουμένως έχει χορηγηθεί ενδοφλεβίως ειδική χρωστική (φλουοροσείνη).
Laser τομογραφία και τοπογραφία της ωχράς κηλίδας (OCT)
 
Σημαντικότατη νέα εξέταση για παθήσεις της ωχράς κηλίδας.
Laser τομογραφία και τοπογραφία της κεφαλής του οπτικού νεύρου (OCT)
 
Σημαντική νέα εξέταση για την παρακολούθηση του γλαυκώματος, που μετράει το πάχος της στιβάδας των νευρικών ινών (RNFL) και τη κοίλανση της κεφαλής του οπτικού νεύρου.
 
Τοπογραφία κερατοειδούς
Χαρτογράφηση της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς που χρησιμεύει στη διάγνωση του κερατόκωνου, διαφόρων μορφών αστιγματισμού και στον προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο του καταρράκτη.
 
Εξέταση που δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον κερατοειδή, τον πρόσθιο θάλαμο και τη κόρη του οφθαλμού. Απαραίτητη στις διαθλαστικές επεμβάσεις.
 
Παχυμετρία κερατοειδούς
Μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς. Απαραίτητη εξέταση σε διαθλαστικές επεμβάσεις με laser και στη μελέτη του γλαυκώματος.
 
Α & Β υπερηχογραφία
Υπερηχογραφικός έλεγχος του οφθαλμού.
 
Εξέταση για την εφαρμογή φακών επαφής
Κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς, έλεγχος δακρυικής στιβάδας, μέτρηση παραγωγής δακρύων.
 
 
Αισθητική Οφθαλμολογία
 
Δερματικά Εμφυτεύματα
Tο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική ως ένα ενέσιμο εμφύτευμα, ‘γεμίζοντας’ τις ρυτίδες και τις δερματικές πτυχές και προσθέτοντας όγκο σε περιοχές που το χρειάζονται (π.χ. χείλη, ζυγωματικά κλπ). Επίσης χρησιμοποιείται και στην οφθαλμοχειρουργική.
 
Botox
Η βοτουλινική τοξίνη (Botox) είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που παράγεται από το βακτήριο c. Botulinum και είναι σε θέση να εξασθενήσει τον σπασμό των μυών. Για αισθητικούς λόγους δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί περιορίζεται τοπικά στους μύες. Αυτή η ουσία δρα στον μυ στο επίπεδο της ελευθέρωσης της ακετυλχολίνης μπλοκάροντας την μετάδοση της.
 
Βλεφαροπλαστική 
Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος των βλεφάρων και του ενδοκογχικού λίπους.
Ακόμη είναι η αφαίρεση ογκιδίων και στιγμάτων (ξανθελάσματα, αδενώματα, πανάδες). Διόρθωση της εκ στροφής του κάτω βλεφάρου (γεροντικό εκτρόπιο) και τέλος απόσβεση των ρυτίδων στις έξω γωνίες των ματιών (πόδι χήνας).
 

Συνεργαζόμενα ταμεία :

  • ΕΟΠΥΥ Συνταγογράφηση
  • ΙΔΙΩΤΙΚΑ Ραντεβού

Το Ιατρείο στον Χάρτη

Συμπτώματα Ασθενειών:

ενημερωθείτε για τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών Περισσότερα